Pravilnik o zasebnosti za Muse

Veljavno od: 17. september 2026

Kaj je ta pravilnik o zasebnosti in kaj zajema?

Pravilnik o zasebnosti družbe Meta velja za vse izdelke Meta, vključno z Muse. Ta Pravilnik o zasebnosti za Muse vsebuje dodatne informacije, ki se nanašajo posebej na Muse, ter pojasnjuje, kdaj je uporaba podatkov bolj omejena, kot je opisano v Pravilniku o zasebnosti družbe Meta. Če pride do neskladja med pravilnikoma, prevlada ta pravilnik.

Vaši podatki v Muse

Muse deluje v okolju v oblaku, imenovanem virtualni stroj (»VM«). To je osrednje okolje, v katerem Muse hrani informacije, ki jih delite, in vsebine, ki jih ustvarjate skupaj. VM vsakega uporabnika Muse je ločen, zato do njega ne more dostopati agent drugega uporabnika.

Izberete lahko, ali boste Muse uporabljali z ločenim računom ali z računom v istem središču za račune kot drugi računi Meta. Če račune ohranite ločene, Muse vaših interakcij z Muse ali podatkov v vašem VM ne bo delil z drugimi izdelki Meta. V prihodnosti bodo uporabniki Muse lahko izbrali tudi uporabo zaupnega VM Muse: okolja, ki ga razvijamo tako, da bodo informacije uporabnikov ostale zasebne celo pred družbo Meta.

Muse in oglasi Meta

Muse vaših pogovorov ali podatkov v vašem virtualnem stroju ne deli z oglaševalskimi sistemi Meta. To velja tudi, če vaše središče za račune vključuje druge izdelke Meta.

Izboljševanje naših modelov umetne inteligence

Sami se odločite, ali lahko vaše interakcije z Muse uporabljamo za učenje in izboljševanje naših modelov umetne inteligence. Ta nastavitev je ob prvi uporabi Muse vklopljena. Kadar koli jo lahko spremenite s preklopnim gumbom v Nastavitvah v razdelku »Nadzor podatkov«. Ko je nastavitev izklopljena, se vaše interakcije z Muse ne uporabljajo za razvoj in izboljševanje AI pri družbi Meta. Spremembe te nastavitve veljajo tudi za pretekle interakcije.

Če nam dovolite uporabo vaših interakcij za učenje, nam s tem pomagate razvijati pametnejše in zmogljivejše modele. Tudi če to dovolite, še vedno odstranimo določene kategorije osebno določljivih podatkov, kot so imena, e-poštni naslovi, telefonske številke in številke socialnega zavarovanja. Interakcije prav tako ločimo od vašega računa.

Vaše interakcije z Muse lahko vključujejo tudi informacije iz storitev, ki jih Muse uporablja za izvajanje nalog za vas, vključno s povezovalniki (pojasnjenimi spodaj). Z istim preklopnim gumbom v Nastavitvah določite, ali se lahko te informacije uporabljajo za izboljševanje umetne inteligence pri družbi Meta.

Povezovanje Muse z aplikacijami in storitvami

Muse lahko povežete z aplikacijami in storitvami, ki jih zagotavlja družba Meta ali neodvisni ponudniki. Imenujemo jih povezovalci. Ko nastavite povezovalec, Muse pridobi nove zmožnosti, kot sta možnost ogleda vašega koledarja ali pisanja e-poštnih sporočil.

Muse privzeto ne bo izvedel številnih pomembnih dejanj, kot je pošiljanje e-poštnega sporočila, brez vaše odobritve. Številne povezovalce je mogoče nastaviti tudi tako, da lahko Muse samo pridobiva podatke, ne more pa izvajati dejanj, kot je pošiljanje povabila v koledarju. V Nastavitvah lahko spremenite, kdaj vas Muse zaprosi za odobritev.

Ko povežete povezovalce, zahtevate, da Muse z njimi izmenjuje informacije za izvajanje dejanj za vas. Za povezovalce veljajo njihovi lastni pogoji in pravilniki o zasebnosti, ki določajo, kako uporabljajo prejete informacije.

Muse smo zasnovali tako, da s povezovalci izmenjuje samo podatke, ki jih ti potrebujejo za izvajanje nalog za vas. Če na primer povežete svoj e-poštni račun, lahko Muse išče po vaši e-pošti, vendar ne bo prenesel celotnega nabiralnika, razen če mu to naročite. Nekateri povezovalci lahko informacije z Muse delijo tudi proaktivno. Povezovalci koledarja lahko na primer Muse samodejno obvestijo o spremembah v vašem urniku. Povezovalce, ki to omogočajo, označimo, preden jih povežete.

Povezovalec lahko kadar koli odklopite. S tem Muse preneha izmenjevati podatke s tem povezovalcem. Podatki, ki jih je Muse pred tem uporabil za izvajanje nalog s tem povezovalcem, lahko ostanejo v spominu Muse in zgodovini vaših pogovorov. Muse lahko naročite, naj te interakcije »pozabi«, kot je opisano spodaj.

Brisanje podatkov Muse

Izbrišete lahko katero koli sporočilo, ki ga pošljete Muse, stranske klepete z Muse in datoteke v svojem virtualnem stroju. Če želite začeti od začetka, lahko Muse ponastavite, s čimer izbrišete vse svoje podatke Muse.

Ko nekaj izbrišete, si lahko Muse še vedno »zapomni« informacije, ki se jih je naučil iz izbrisane vsebine. Uporabite lahko tudi funkcijo Pozabi, s katero lahko Muse naročite, naj pozabi informacije o določenih temah ali osebah; Muse si bo po svojih najboljših zmožnostih prizadeval te informacije pozabiti. Kaj si Muse zapomni o vas, lahko kadar koli preverite tako, da ga neposredno vprašate ali si ogledate datoteke, kot je MEMORY.md.

Podatki, ki jih zbiramo prek Muse

Katere podatke zbiramo, je odvisno od tega, kako uporabljate Muse ter kaj se odločite deliti ali povezati. Poleg podatkov, opisanih v Pravilniku o zasebnosti družbe Meta, zbiramo:

  • Vaše interakcije z Muse. Vaša sporočila in navodila, odgovore Muse ter informacije iz storitev, vključno s povezovalci, ki se uporabljajo za izvajanje nalog za vas. To lahko vključuje besedilo, glas, fotografije, vsebine, ki jih ustvarjate skupaj, ter podatke o vas ali drugih osebah.
  • Datoteke in shranjeni podatki. Datoteke, ki jih naložite, naročite Muse, naj jih shrani, ali jih ustvarite z Muse, vključno z artefakti in sistemskimi datotekami, kot je MEMORY.md. To vključuje tudi shranjene nastavitve, cilje, spomine in načrtovana opravila.
  • Podatki iz povezovalnikov. Podatki, ki jih Muse pridobi ali prejme iz povezanih storitev, kot so e-poštna sporočila in dogodki v koledarju. Podatki, uporabljeni za izvedbo naloge, postanejo del vaših interakcij z Muse.
  • Dejavnost in metapodatki. Podatki o tem, kako uporabljate Muse, vključno z uporabljenimi funkcijami, obiskanimi spletnimi mesti, dejanji in transakcijami, časom in pogostostjo uporabe ter povezanimi metapodatki.

Središče za račune

Razen v primerih, ko ta pravilnik o zasebnosti določa, da se podatki ne bodo uporabljali, lahko, če Muse dodate v isto središče za račune kot druge izdelke Meta, vaše informacije združujemo in uporabljamo v različnih profilih in napravah v tem središču za račune. Preberite več o tem, kako uporabljamo in delimo vaše podatke med računi. Če Muse ne želite uporabljati v istem središču za račune kot druge izdelke Meta, se lahko v Muse registrirate z e-poštnim naslovom, ki ni povezan z obstoječim računom.

Nosljivi izdelki Meta

Če do Muse dostopate ali ga uporabljate prek nosljivih izdelkov Meta, velja tudi dodatni pravilnik o zasebnosti za izdelke MPT. Če pride do neskladja, prevlada Pravilnik o zasebnosti za Muse.